turistahaz

Turistaház

Bővebben...
kalandpark

Kalandpark

Bővebben...
tabor

Táborozás

Bővebben...
erdei iskola

Erdei iskola

Bővebben...
Facebook icon google plus icon Üzenet küldés icon

Szállás Kemping lehetőség Étterem Büfé: Csapolt sör, kávé, üdítő Wifi elérhetőség


Szálláshoz közeli parkoló Túra csomópont Tavak Magaslati kötélpálya Tiroli csúszópálya


Mászófal Trambulin Ping-pong Bitumenes kézilabdapálya Röplabdapálya


Játszótér Szánkópálya Sütögetési lehetőség Erdős, szép környezetMadárbarát kert

Hírlevél

* kötelező kitölteni
E-mail formátum

Figyelmébe ajánljuk...

Partnereink

Dunakanyar Kalandpark banner Kisinóci Turistaház banner Fantázia szabadon banner Erdei Tanoda logó Magyar Budo szövetség logó Magyar íjász szövetség logó Polyver utazási iroda logó A sonkás logó

Kirándulások

<<< Vissza

TÖRÖKMEZŐ - Kék Túra pecsételőhely

A Nógrád és Pest megye határán található Börzsöny vulkanikus eredetű középhegység. Legmagasabb csúcsa a Csóványos (939 m). A Börzsöny a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Fokozottan védett növény- és állatfajok sokasága található itt. Olyan ritka madarak fészkelnek a hegyekben, mint a fekete gólya, a parlagi sas, a kerecsensólyom.

A legszebb, de kétségtelenül legfárasztóbb túrák a Magas-Börszöny megmászását jelentik. Erőnléttől függően 2-3 órás túrával érhető el a Börzsöny legmagasabb pontja, a Csóványos, ahol 24 m magas kilátótorony is segít a Börzsöny teljes megtekintésében, sőt, tiszta időben Budapest, a Mátra vagy a Magas-Tátra is kitűnően látható. A kilátótorony tetején egyébként csaknem 1000 m magasan vagyunk a tenger tengerszint felett.

A Csóványosnál alacsonyabb, de hasonlóan szép kilátást nyújt a Nagy Hideg-hegy csúcsa is, ahol sípálya is található.

A közeli Fehér-hegy kilátója igen népszerű kirándulóhely, hiszen a magasból gyönyörködhetünk a lenyűgöző dunakanyari tájban.

Kóspallagtól 2-3 kilométerre találhatók az egykori Biber-vár romjai. Az erődített lakótorony a XIII. század közepén épült, a XIV. század elején elpusztult. A helyben faragott kövekből álló romokat 1984-ben tárták fel.

A Vác felé vezető út mentén, a Biber-vár romjával szemben találjuk a középkori pálos kolostor romjait. Ez a kolostor a márianosztrai anyakolostor gazdasági ágként működött a a XIV-XVI. század között.

A falu déli részén álló kőkereszt 1807-1809-ből származik. A napóleoni háború sebesültjeit ápoló márianosztrai kolostor hadikórházának temetője helyén áll.

Kisvasúttal két irányban is mehetünk Nagyírtáspusztáról illetve Királyrétről. Mindkét lehetőség izgalmas kalandot ígér. A királyréti vonalon hétvégén nosztalgiajárat is működik ami szintén kivételes élményt nyújt.

<<< Vissza